Calatrava projekti su veliki, on teži da privuče komisije za glavnih građanskih struktura koje uskoro postaju osnovana kao zajednica znamenitostima. Njegov rad je odmah prepoznatljiv, a to prevazilazi zajednički arhitektonski razliku između rezervnih modernističkih formi i razigranim postmodernističkim vernika. Njihovi čiste geometrijske linije melloved kao Calatrava ih oblikuje u zadovoljavajuće forme koje za mnoge arhitekte za obične ljubitelje sugerišu let ili duhovno uzdigao. Kao što je njegov glavni uticaji Calatrava je imenovao dva arhitekti oštro protivi stila: Katalonski španski Maverick Antonio Gaudi (1852-1926), čija nepravilna zgrade izazvala organski rast, i Finski-američki modernistički Ero Sarinen (1910-1961), dizajner Gatevai Arch u Sent Luisu i drugim apstraktnim strukturama koje komuniciranih miran osećaj reda i integracije sa svojim okruženjem. Na neki način, Calatrava rad kombinuje najbolje od ovih različitih prethodnika.

Rođen u Valensiji, Španija, 28. jula 1951, Calatrava je odrastao u porodici uspostavljen uključeni u primarnoj industriji tog priobalnog metropole: poljoprivredne izvoza. Hillside kući porodice bio impozantan, sa velikim prostorijama koje Calatrava kasnije nazvan kao inspiracija za njegov atrakcije u velikim projektima i velikim prostorima. Iako Calatrava otac je bio orijentisan ka komercijalnim aktivnostima na poslu, voleo je umetnost i uzeo svog sina da vidi Španije najveći muzej, Prado u Madridu. Calatrava počeli da pokazuju interesovanje za skulpturu i crtanje, a kada je bio osam je upisan u umetnosti odeljenja u Valensiji. Calatrava porodica pretrpela tokom političkih nemira 1930-ih godina u Španiji, a videli su međunarodni budućnost kao najbolju priliku za njihovog sina. Kada je imao 13, oni su iskoristili liberalizacije putnih ograničenja nametnutih od strane diktatora Franciska Franka, kako bi ga poslali u Pariz, u okviru programa razmene studenata. On je kasnije uzeo časove u Švajcarskoj i naučio nemački na putu do eventualnog znanje na sedam jezika.

U ovom trenutku Calatrava još nadao da postane umetnik. On je planove da idu u školu umetnosti u Parizu na Ecole des Beauk-Arts (Škola lepih umetnosti), ali je stigao sredinom 1968, sa studentskih protesta te godine na njihove visine, i otkrili da su njegovi časovi otkazan . Povratak u Valensiji, odlučio je da prisustvuje Escuela Superior de Arkuitectura tecnica (Tehnički Univerzitet za arhitekturu). On se osporava sa pomoćnim rada: on i grupa prijatelja je napisao dve knjige o arhitekturi Valensiji i ostrvo Ibiza dok je on bio upisan. Nakon što je diplomirao vratio u Švajcarsku i ušao u građevinarstvo program na Eidgenossische Technische Hochschule (Etiopija) ili Savezne tehnologiju Univerziteta u Cirihu. Primanje dvostruki doktor stepeni u niskogradnji i tehničke nauke iz te ustanove u 1979 i 1981, on je postao jedan od retkih arhitekata potpuno obučeni kao inženjer. U Cirihu, Calatrava upoznao i oženio svoju ženu, Robertina i student prava, a kasnije i advokata koji je igrao važnu ulogu u upravljanju svojim dalek preduzeća. Nagoveštaj njegove rastuće arhitektonskog mašte pojavio kada su on i neki drugi diplomirani studenti projektovan i izgrađen bazen u rotonde od glavnih zgrada škole-transparentni, bombone u obliku, i suspendovan iznad poda, dozvoljeno je da se prolaznika gledaju kupače odozdo.

Calatrava otvorio svoju firmu arhitekturu u Cirihu nakon završetka svoju diplomu u 1981. Nije trebalo dugo da ga pređete od malih projekata do velikih građanskih komisija, nakon što je pobedio u takmičenju, njegov dizajn za nove železničke stanice u Cirihu je izgrađena početkom 1980. Stanica je smešten na malom trakom zemljišta koje ostavljali prostor za prostranu unutrašnjost tradicionalnog železničkoj stanici. Calatrava je odgovorila sa jedinstvenim dizajnom: niz pojedinačnih konkretnih koridora koji liči na grudni koš životinje i, u stvari je bio inspirisan od strane pasa skeleta veterinarski student u Cirihu ga je dao i koji je kasnije montirana na zidu njegove kancelarije, diveći anketarima oko njegovog mehaničkog savršenstva. U kasnim 1980-ih i 1990-ih, Calatrava je svoju reputaciju kao arhitekta po projektovanju više od 50 mostova, od kojih je većina u Evropi. Mostovi Calatrava dozvoljeno da kombinujete njegov arhitektonski inženjering sa svojom ekspertizom. Često od belog betona i čelika, njegov dizajn je karakteristična bridge profile. Mnogi su asimetrični. Pont de l'Europe (most Evrope) preko reke Loare u Orleanu, Francuska, sadržanu naizgled napetu luk, skače iz vode i preko kolovoza, koje neki uporediti sa tetiva na luku. Calatrava je Alamillo most u Sevilja, Španija, podržan je od strane jednog naginje pilon koji je izgledao spreman da obori preko. "Biti inženjer oslobađa ga da njegova arhitektura smeo", rekao je Dag Stjuart u Smitsonijan časopis. Calatrava je privukao pažnju mostova u Sjedinjenim Državama, a emisija koja pokriva njegov rad je postavljen u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku 1993. Provizije za projekte mostova u Sjedinjenim Američkim Državama počeli da se urodile plodom u ranim 2000-ih. Takozvani Sundial most (Turtle Bai Bridge) u parku u Reding, Kalifornija, imao jednu Špire koja je služila kao Sunčani sat, i Calatrava je napravio dizajn za firme.

Calatrava prva zgrada završena SAD, međutim, bio dodatak Milvaukee Art Museum originalno dizajniran od strane Ero Sarinen 1957. Centralna karakteristika njegovog dizajna je masivan dva dela suncobrani podseća na par krila koja bi mogla otvoriti i zatvoriti kako bi se promenili osvetljenje unutar zgrade. Dizajn je bio ambiciozan i težak; Calatrava u jednom trenutku bio primoran da dođe u Milvokiju i zaradite sertifikat državnu fakultet u Viskonsinu kako bi projekat na pravom putu. Delovi na kraju su nijanse su u Španiji i transportovani do Milvokija avionom, a njegov zaštitni znak otvaranja i zatvaranja sposobnost nije bila spremna za otkrivanje strukture u 2001. Uprkos ovim problemima, Calatrava je struktura pokazali sjajan Gomila-pleaser. Arhitektura magazin kritičar Jozef Giovannini, čak i dok je ispitivao određene aspekte projektovanja, primetio da je "teško da se raspravljam sa samim radost bujna ovaj muzej je izazvalo u Milvokiju." Prisustvo u muzeju porasla, i drugi gradovi počeli da se raspitivala za tople novog evropskog arhitekte. U organski oblici Calatrava je zgrada apelovao na običnim korisnicima stavili isključiti ozbiljnosti drugih modernih objekata, a uzlazni, do-za-nebo-stil njegovih dela često imao duhovni kvalitet koji je bio savršeno odgovara za Američki optimizam.

To je duhovni kvalitet pomogla pobedu Calatrava veliku proviziju u osvit 11. septembra 2001, napada terorista na Svetski trgovinski centar u Njujorku. Terminal sistema PATH železničkog, služeći putuju u zapadnim predgrađima njujorških, bila uništena u napadu, a u 2003 Calatrava dizajn je izabran za njenog zamenu. To je takođe bio nalik na pticu, sa enterijerom zgrade podeljena u par krila, a bela zgrada izgledalo da predloži feniks iz pepela. Najavljeno otvaranje u 2009, stanica je kasnio nekoliko puta Calatrava dizajn je izmenjen zbog bezbednosnih razloga. Calatrava ostao zauzet iu Evropi, projektovanje kuću operu na Tenerifima, na Kanarskim ostrvima, da evocirani giganta Ocean Vave. Njegovi komisije u Evropi u ranim 2000-ih uključene u prvu modernu most dozvoljeno da se gradi preko Velikog kanala u Veneciji, u Italiji istorijskog centra grada i operu u kuću u svom rodnom gradu Valensiji, jedan od čitavog kompleksa muzeja zgrade koje je tamo dizajnirani. Ali Calatrava je najvidljivija evropska dizajn 2000-ih bio je krov Olimpijskog sportskog kompleksa u Atini, Grčka, pregledaju stotine miliona ljudi na međunarodnih televizijskih emisija. Podseća na dvostruku luka oblik u daljinu snimaka, pokazalo se na bliže inspekcije da se sastoji od niza zakrivljenim belim bodlje koje predloženih grudnog koša životinje.

Malo poznat u Sjedinjenim Državama još krajem 1990-ih, Calatrava je nešto arhitektonskog zvezde tamo sredinom 2000-tih. U 2005 je osvojio prestižnu nagradu zlatnu medalju iz Američkog instituta arhitekata. Gradovi vied za njegove usluge, i počeo je da privlači komisije za top dolara kancelarije i stambene projekte, donekle underrep-nezadovoljstvo u portfoliu Calatrava je do tog trenutka, iako takvi projekti bili su centralni deo rada većine arhitekata. Sa 80 South Street kule u Njujorku, Calatrava nastavio preoblikovanje liniji horizonta Donjeg Menhetna. Struktura sastojala od gomile deset kocke, ofset jedna od druge i držali se od giganta skela. Svaka kocka čine jednu kondominijum, sa cenama već od $ 29 miliona. Calatrava je takođe bila spremna da premestite u drugu oblast sa komisijom za novi Hram Hrista Svetlosti u Oklandu, Kalifornija, zamena za katedrale izravnati u zemljotresu iz 1989 koja je šokirala San Francisco Bai Area. Calatrava dizajn featured kreće vertikalne ravni značilo da evocira par mole ruke. Ouklend dizajn, međutim, nikada nije izgrađen. U 2003 Calatrava i Eparhija Oklandu rastali, sa okviru projekta Calatrava je prijavio kao jedan od grupe uzroka za pauze. Calatrava je masivni mostovi u Dalasu i naleteo na probleme sa zvaničnicima gradske vlasti u 2006, nakon prvog raspona, uz cenu prvobitno procenjena na $ 57 miliona dolara, privukao mali ulog od neverovatnih $ 113 miliona iz prve runde izvođača zahtevane za posao. Sa masivnih projekata za koji se činilo dizajnirani da nadmaši svoje prethodne kreacije, Calatrava je bio u opasnosti da se određivanje cene od nekih tržišta.

Troškovi pitanja su od ključnog značaja kao planovima za najambiciozniji projekat Calatrava je svih uobličilo u Čikagu. Godine 2005, programer Kristofer Karlej najavio planove za Calatrava dizajniranih hotela i Condominium Tover, na Fordham Spire, da bi se uzdigli iznad 115 priče dosta blizu Lakefront Čikagu. Svaki sprat zgrade Calatrava je da napravi dva stepeni skretanje od onog ispod, dostigavši 270 stepeni rotacije sa najužem spratu zgrade i davanje tanak, gracioznog vadičep oblik. Ako završena, zgrada će biti najviši u SAD, a možda i u svetu. zgrada odmah podiže javni interes u Čikagu, već dom za dva najviših svetskih solitera. Takođe nacrtao kritike iz, između ostalih, protivnik programer Donald Tramp, koji je ispitivao svoju izvodljivost u eri u kojoj terorizam strahovi su hobbled izgradnju visokih solitera (iako je izgradnja u toku na svojoj 92-sprata kule Čikagu). Od 2006 Calatrava projekat stekao novu programer, irsko Garrett Kelleher i novo ime, 400 East Lake Shore Drive. Njeno finansiranje je prijavljeno da je na pravom putu, uprkos balonom na procenjenu cenu od $ 600 miliona do 1,2 milijarde dolara. Ono što je sigurno je da Santiago Calatrava već preoblikovala izgled gradova širom sveta sa njegovih prepoznatljivih projekata.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[fb_like]

miradminSantiago Calatrava