Izložba skulptura i predmeta od srebra i zlata koje je izradio Pablo Pikaso je otvorena u prostorijama nekadašnje fabrike "Beko". Cena ulaznice iznosi 450 dinara.

Na izložbi pod nazivom "Na Azurnoj obali", od 2. februara do 15. aprila predstavljena su dela koje je osnivač kubizma, jedan od najvećih slikara, vajara, crtača i grafičara 20. veka stvarao u gradiću Valori na jugu Francuske.

Prema najavi organizatora, prvi put u Beogradu biće prikazan opus Pikasovih dela koji je do sada najmanje izlagan u kompletnom stvaralaštvu umetnika. Kako su organizatori naveli, izložba je nastala prikupljanjem radova iz nekoliko privatnih i muzejskih kolekcija, a u regionu će biti predstavljena tokom 2012.godine. Izložba "Na Azurnoj obali" je postavljena u preuređenom prostoru fabrike "Beko" (Bulevar Vojvode Bojovića 6-8) kod Kalemegdana.

Za posetioce izložbe dva puta nedeljno biće organizovan stručni vodič, a organizuju se i prateći programi, radionice, predavanja i projekcije filmova o Pablu Pikasu. Cena ulaznice je 450 dinara, dok su za grupne posete predviđeni popusti.

Organizator i domaćin izložbe je slovenačka galerija Deva Puri koja je Beogradu predstavila i izložbu "Božanstveni svetovi" Salvadora Dalija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[fb_like]

miradminPikasova izložba u Beogradu