U zgradi aneksa opštine Novi Beograd otvorena je izložba studentskih radova – Idejno rešenje enterijera Mesne zajednice „Studentski grad” – koja je realizovana u saradnji Fakulteta primenjenih umetnosti, opštine Novi Beograd i Kancelarije za mlade opštine Novi Beograd.

Cilj izložbe bio je da se istraže načini unošenja inovacija u enterijer prostora mesne zajednice tako da se unaprede njegove postojeće funkcije, doprinese boljem snalaženju u prostoru na kreativan način, kao i da se navedeni prostor oplemeni i učini lepšim građanima koji ga posećuju.

Studenti su se odlucili za Mesnu zajednicu „Studentski grad” kao odličnu temu zbog toga što ga svakodnevno posećuje veliki broj građana. U njemu se nalaze i sedišta gradskih komunalnih preduzeća „Infostan” i „Gradsko stambeno”, tu je i škola stranih jezika, biblioteka i druge institucije. Inovacije koje su definisali prilikom učešća na izložbi zaslužuju da budu viđene ne samo u inostranstvu, već i na Novom Beogradu, Beogradu i Srbiji.

Radove je u periodu od novembra do januara realizovalo 13 studenata Fakulteta primenjenih umetnosti: Bojana Nikolić, Andrea Gere, Darija Nikodijević, Aleksandra Vukić, Ivana Matijević, Jelena Vasilijević, Marina Kujundžić, Mirjana Knežević, Suzana Đurić, Nataša Bugarin, Gala Plavec, Tijana Grkinić i Miloš Madić, a mentor izložbe bila je profesor Tanja Manojlović. Izložba će biti otvorena u zgradi aneksa do 8. februara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[fb_like]

miradminIzložba studentskih radova