My Blog

Kako se baviti digitalnom umetnošću: Saveti za umetnike i kreativce

Ako želite da saznate kako se baviti digitalnom umetnošću uvek je vredno toga da unapredite svoje veštine digitalne umetnosti. Kao i svi drugi kreativci, čak i profesionalni digitalni umetnici imaju mnogo toga da nauče, a da biste izbegli stagnaciju i zaostajanje, stalno ćete morati da se trudite i izazivate sebe kao kreativca. Sajt omladina ima još mnogo zanimljivih tekstova o dizajnu.

Kako se baviti digitalnom umetnošću?

Ovo ne znači jednostavno učenje novih softverskih tehnika ili uveravanje da imate najbolje olovke ili jedan od najboljih dostupnih tableta za crtanje. Poboljšanje u vašem polju takođe se odnosi na osvežavanje i usavršavanje onih osnovnih umetničkih veština koje vam pomažu da kreirate briljantne vizuelne elemente, bez obzira na vaš medijum. U ovom postu razmatramo pet načina da poboljšate svoje veštine digitalne umetnosti pomoću mešavine nekih od naših najpopularnijih tutorijala o Creative Blok-u, zajedno sa praktičnim listama za čitanje o svemu, od veština portreta do dizajna likova. Ako otkrijete koji su to najpoznatiji skulptori današnjice. 

Tri dizajneri

Postoji mnogo načina kako se baviti digitalnom umetnošću

Redovno skicirajte

Bilo da koristite olovku i papir ili tablet i olovku, redovno skiciranje je suštinski način da održite i poboljšate svoje veštine. Američka umetnica Teril Vhitlach koja je poznata po svom dizajnu stvorenja za Lucasfilm, kaže: „Važno je da postanete bolji kao umetnik i da imate platformu za eksperimentisanje, zabrljanje, pokušajte ponovo – i ponovo – i rasti. Ponekad stvari jednostavno ne ispadnu, ali to je proces izlaska iz zone udobnosti i poboljšanja.” Redovno skiciranje vam takođe može pomoći da dođete do koncepata i ideja do kojih možda nećete doći drugim putevima. Na isti način možete naučiti dosta i ako pogledate vodič kroz neobične skrivene muzeje. 

Pustite mašti na volju

Kao i kada birate kako odabrati paletu boja u dizajnu. Umetnik fantazije Toni Diterlizzi kaže: „Često skiciram nasumične ideje koje su dočarane iz opuštenog stanja uma. Pristup ovom delu moje mašte omogućava mi da skiciram neobične ideje, koje kasnije mogu da ugradim u gotove ilustracije.” Za savete o tome kako da se smestite u produktivan režim skiciranja, pogledajte ove savete za skiciranje za početnike i savete vodećih međunarodnih umetnika kako da poboljšate svoje veštine skiciranja.

Radite na svom crtežu figure

Crtanje figura – tačna reprodukcija ljudskog oblika u različitim oblicima i položajima – je osnovna veština svakog umetnika, digitalnog ili drugog, i na njoj uvek vredi raditi. Najbolji način da naučite osnove je, naravno, pohađanje časova crtanja života. Ali postoji tona knjiga koje će vam takođe pomoći: evo nekih od naših omiljenih. Ili pogledajte naše najbolje knjige za crtanje figura.

Knjige o crtanju figura

Crtanje figura za umetnike Stevea Hustona služi kao dobar način da naučite. To je pristupačna knjiga koja pokriva sve principe i prakse crtanja figura, a da se nikada ne osećate akademskim ili preterano složenim. Crtanje ljudskih figura Daniele Brambille, u međuvremenu, manje se bavi teorijom, a više ohrabruje vas da vežbate, vežbate, vežbate. To čini postavljanjem niza vežbi i podstiče vas da učite radeći – sve vreme učite na svojim greškama. Prikladnije štivo za iskusne umetnike je možda crtanje figura za konceptualne umetnike Kan Muftića, koji je kreirao konceptualne umetnosti za filmove kao što su Čuvari galaksije, Knjiga o džungli i Godzila. U ovome, konceptualni umetnik ocrtava sistematske metode za unapređenje vašeg životnog crteža: pristup na tri nivoa (posmatrajte, obradite i primenite).

Crtanje figura je i zabavno

Crtanje figura za umetnike Stevea Hustona je pristupačna knjiga koja pokriva sve principe i prakse crtanja figura, a da se nikada ne osećate akademskim ili preterano složenim. Crtanje ljudskih figura Daniele Brambille, u međuvremenu, manje se bavi teorijom, a više ohrabruje vas da vežbate, vežbate, vežbate. To čini postavljanjem niza vežbi i podstiče vas da učite radeći – sve vreme učite na svojim greškama.

Olovke na stolu

U dizajnu je najvažnije stalno vežbati

Koristite literaturu

Crtanje figura za konceptualne umetnike Kan Muftića je prikladnije štivo za iskusne umetnike. Umetnik koji stoji iza knjige je kreirao koncept umetnosti za filmove kao što su Čuvari galaksije, Knjiga o džungli i Godzila, a njihova knjiga opisuje sistematske metode za unapređenje vašeg životnog crteža: pristup na tri nivoa (posmatrajte, obradite i primenite); Reilli metod; mapiranje senki; negativan prostor i oblici; i još.

Naučite anatomiju

Anatomija stila: Tehnike crtanja figura fantazijskog umetnika Patrika Džej Džonsa možda će vam se dopasti ako je vaš glavni cilj da postignete anatomsku tačnost. Ova knjiga ima komentarisane verzije njegovih sopstvenih crteža olovkom kako bi se ispravna ljudska anatomija, a da nikada ne izgubi iz vida kreativnu viziju.

Razvijte svoje portretne veštine

Portret, bilo da je nacrtan iz života ili mašte, je još jedna osnovna veština kojom svaki umetnik teži da savlada. Jedan od najboljih nedavnih uvoda koje smo videli u ovoj temi je Nacrtaj lica za 15 minuta od strane stručnjaka za umetnost i nastavnika Džejka Spajsera. Zasnovano na crtežu olovkom, ova knjiga koja se lako prati razlaže svoju temu na sveobuhvatne faze. Naučićete kako da napravite osnovnu skicu portreta, a zatim nastavite da otkrijete kako da razvijete svoje crteže i učinite ih realističnijim.

Resursi za veštine portreta na mreži

Kada je u pitanju digitalno razvijanje vaših portreta, sledeći tutorijali pokazuju neke zanimljive pristupe. Na primer, ovaj vodič o tome kako da napravite upečatljivu figuru u akvarelu govori o tome kako možete kombinovati vodene boje i Photoshop da biste napravili zapanjujuće rezultate. Takođe ćete ceniti ovaj video vodič nagrađivanog proizvođača četkica za Photoshop Kajl T Vebster koji demonstrira kako da napravite portret u stilu Edvarda Munka u Photoshop CC.

Usavršite svoje veštine životinjske umetnosti

Udaljavajući se od ljudi, uvek je vredno baciti se na svoje životinjske crteže. Creative Blok prednjači sa vrhunskim savetima za digitalno crtanje životinjskog carstva. Priznati umetnik Aaron Blaise ima nekoliko neverovatnih saveta o tome kako da crtate životinje. Nudeći savete za posmatranje i ilustracije koji će vam pomoći da savladate umetnost crtanja medveda, vukova i još mnogo toga.

Crteži na papiru

Vežbajte razne oblike i boje

Crtanje životinja može biti i zabavno

Za nešto razigranije, takođe možete duboko zaroniti u Noukin vodič o stvaranju karakteristične umetnosti stvorenja. Ono Vam može biti i vodic ukoliko se pitate kako se baviti digitalnom umetnošću. Noukah, koja je takođe poznata kao Andrea Femerstrand, radi puno radno vreme kao umetnik igara u Kingu. U njihovom delu sa savetima vam omogućava da otkrijete kako da dodate ličnost stvorenjima. Tu su i likovi koji će naterati publiku da brinu. Možda čak i da se malo zaljubi.

adminKako se baviti digitalnom umetnošću: Saveti za umetnike i kreativce

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *