My Blog

Rasveta u enterijeru – saveti i uputstva

Iako leti provodite manje vremena u kući, dobro je da pogledate kako treba da izgleda rasveta u enterijeru – saveti i uputstva. Kako provodite manje vremena u zatvorenom prostoru, a Sunce zalazi mnogo kasnije, želite gornje osvetljenje koje čuva vaš dom bezbednim, a sobe svetle, i osvetljenje za zadatke koje svaku sobu čini funkcionalnijom, u bilo koje doba dana. Za više saveta o dizajnu pogledajte sajt omladina.

Rasveta u enterijeru – saveti i uputstva

Opšte pravilo za sve unutrašnje osvetljenje je da želite mešavinu osvetljenja na više nivoa u svakoj prostoriji u vašem domu. Na primer, zamislite kuhinju sa jedinicama za osvetljenje iznad vašeg pulta i osvetljenjem za zadatak ispod vašeg ormarića; ili plafonske jedinice u Vašoj dnevnoj sobi sa stolnim lampama oko stola za ručavanje. Ova kombinacija osvetljenja učiniće sobe funkcionalnijim. One Vam mogu pomoći da maksimalno iskoristite prostor u malom stanu.

Ruka sa sijalicama

Rasveta u enterijeru – saveti i uputstva obuhvataju i detalje

Uključite potenciometre kad god je to moguće

Kada instalirate svoje osvetljenje, razmislite o tehnologiji zatamnjivanja. Ovo može biti posebno korisno u vašoj kuhinji ili dnevnoj sobi gde želite da češće podešavate gornje osvetljenje. Instaliranjem dimera doživećete mnoge prednosti, uključujući povećanje produktivnosti, smanjenje potrošnje energije, uštedu novca i prilagođavanje prostorija situaciji. Zamislite samo da možete da prigušite svetla za svoj omiljeni film ili da ulepšate kuhinju dok kuvate večeru. Dok istražujete, pogledajte i šta je NFT – vodič za početnike.

Budite strateški sa svojim postavljanjem osvetljenja

Kada birate osvetljenje za svoju sobu, razmislite o funkciji sobe i fokusnim tačkama. I najlepši zamkovi Evrope ulepšavaju svoje sobe uz pomoć osvetljenja.

  • Dnevna soba – Instalirajte više indirektnog osvetljenja kako bi prostor bio opušteniji, dozvolite stolne lampe pored sofe ili fotelje;
  • Trpezarija – Instalirajte osvetljenje tako da Vaš trpezarijski sto bude najsvetlija tačka u sobi. To će privući pažnju ljudi i naterati ih da se okupe na porodičnim obrocima;
  • Ulaz u kuću – Postavite svetla duž zidova vašeg ulaza da biste učinili prolaz bezbedan i to je najbolja rasveta u enterijeru – saveti i uputstva;
  • Kuhinja – Ugradite dosta osvetljenja iznad glave i dovoljno osvetljenja ispod ormarića, tako da će vam biti jednako udobno da kuvate ključalu vodu za čaj, kao što biste pripremali gurmanski obrok;
  • Spavaća soba – Instalirajte indirektno osvetljenje na noćnim ormarićima ili koristite zidne svetiljke tako da stvorite meku intimniju atmosferu.

Koristite svoje osvetljenje za više od samo estetske funkcije

Kada razmišljate o svom planu osvetljenja, razmislite o nekim od načina na koje možete koristiti osvetljenje da pokažete male karakteristike vašeg doma koje vam mogu biti ličnije. Na taj način, ono pokazuje kolekciju knjiga, porodične fotografije i drugu dragocenu porodičnu baštinu. Osvetljenje svakako utiče na raspoloženje.

Ugradno osvetljenje ili izloženi elementi osvetljenja

Ugradno osvetljenje, baš kao što naziv implicira, je rasvetna jedinica čija je struktura skrivena, tako da imate samo koristi od samog svetla, nema arhitektonskih detalja. Ovo je veoma praktično za čiste, moderne enterijere iz estetskih razloga. Takođe je prilično praktično u domovima koji imaju niske plafone, a viseće rasvete mogu predstavljati problem. Ako želite ugradno osvetljenje u svom domu, želite da donesete tu odluku što ranije jer će to uticati na vašeg graditelja i električara.

Vrata i svetlo

Osvetljenje ima značajan uticaj na psihu

Prvo izaberite svoje veliko osvetljenje

Pored ugradnog osvetljenja, započnite dizajn osvetljenja tako što ćete prvo izabrati najveće svetlosne elemente. Možete da izaberete ove rasvete tako da dopunjuju celokupni dizajn i šemu boja sobe. Svetla iznad ostrva u ovoj kuhinji odgovaraju beloj paleti boja i pomažu u održavanju čistog modernog izgleda. Sve to su bitni detalji koje rasveta u enterijeru – saveti i uputstva sadrže.

adminRasveta u enterijeru – saveti i uputstva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *