My Blog

Saznajte koji trendovi će vladati ovog proleća

Trendovi koji će vladati ovog proleća veoma su zanimljivi. Pored toga što neki od njih privlače pažnju svojim bojama i detaljima, neki od njih će biti interesantni zbog detalja. Ipak, kao i kod svake mode, morate voditi računa da Vas ona ne ponese previše. Formirajte svoj stil oblačenja i držite se njega uz manje korekcije. Naročito bi omladina trebalo da izbegava slepo praćenje mode.

Šarena obuća

Šarena obuća kao trendovi će vladati ovog proleća

Šta će u dizajnu biti aktuelno ove sezone?

Ako volite da pratite modu i trendove, bićete i više nego iznenađeni šta se sve vraća u modu od dizajna. Neke od ovih stvari možda će Vam se dopasti, dok ćete za druge morati da smršate.

  • Kao i svakog proleća, trendovi će vladati ovog proleća najviše u domenu boja i to onih koje izazivaju pažnju – pogledajte i koji će gradovi Evrope biti najposećeniji u 2022;
  • Ima mnogo razloga zbog kojih će Vam biti važno da smršate jer ovog proleća odevni predmeti nemaju milosti;
  • Sigurno je da će Vam ove sezone pažnju privući komadi koji imaju zanimljive detalje i kojima možete da učinite svoj stil privlačnim.

Sečeni komadi odeće

Još prošlog proleća pojavile su se, doduše stidljivo, komadi odeće koji su bili sečeni u nekim delovima. Obično su to bili na jednom ramenu, ili su neki smeliji kreatori sekli iznad grudi, ali je ceo odevni predmet bio zatvoren, poput rolke. Izgleda da se to dopalo i kupcima, pa su se ove godine kreatori osmelili i napravili veoma privlačne komade odeće. Sečenje se nastavilo i sada su to i čitave haljine, elegantne i one obične, sa „rupama“ na struku, grudima, ramenima. Možete kupiti i rolke i bluze u ovom stilu, izrađene od različitih materijala. Ova odeća dovoljno je pristojna da je obučete kada za najbolje pozorišne predstave ove sezone.

Mini suknja

Iako praktično nikada nije izlazila iz mode, mini-suknja jeste bila komad koji nismo mogli videti svuda. Ona je uvek među savetima poznatih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate. Izgleda da se vraća na velika vrata, jer je na pistama i te kako prisutna. Kada kažemo mini-suknja, mislimo na minijaturne komade koji doslovce samo pokrivaju zadnjicu. Oni su veoma interesantni ali i zahtevni jer morate uklopiti sa ostalim komadima odeće. Pored toga, savet je da budu izrađeni u bojama koje su popularne ove sezone, poput zelene.

Maksi pantalone

Svako voli pantalone koje su široke, udobne i imaju dublji pojas. Ove sezone njima se dodaje još jedna osobina. One će biti i u drečavim bojama. Ovaj popularni trend iz 80-ih vraća se na velika vrata i to u najboljem svom izdanju. Već možete videti velike pantalone izrađene čak i od svile i satena, uz velike sakoe i u drečavim bojama. Ove sezone takve će biti i farmerice.

Kako birati boje za ovu sezonu?

Izgleda da će ovog proleća u trendu biti boje koje privlače pažnju. U modu se vraćaju neke vrišteće boje za koje smo sigurni da će svuda biti zanimljive.

Svetlo zelena boja

Ne samo zato što dolazi proleće, već i zato što su modne piste prepune ove boje, zelena će biti dominantna ove sezone. Kreatori su krenuli od boje limete u svim mogućim oblicima i na svim mestima. Na kraju su, međutim, boju proširili na bezbroj nijansi, od pastelne zelene do drečave žuto-zelene boje. Važno je da se vidi, da šljašti i privlači pažnju. Možete se odlučiti za bluze i košulje u ovoj boji, ali i da budete smeliji pa izaberete pantalone ili čak jaknu u zelenoj boji.

Šareni ormar

Ove sezone ormari će biti malo šareniji

Vrišteća pink

Možda i niste ljubitelj odeće u ovoj boji, ali verovatno ste i sami primetili da je ova boja postala modni must have ove sezone. Kreatori ne štede ovu boju ni na haljinama, jaknama pa ni manjim komadima odeće. I ovde možete videti različite nijanse, od nežnije pink do ciklama, ali je svima zajedničko samo jedno. Ona mora biti drečava i privlačiti pažnju.

Žuta

Kako kaže psihologija boja, ako već prizivamo proleće i leto, onda je boja Sunca najbolji način za to. U početku to je bila boja koja je više ličila na buter. Ipak, sada je postala drečavija i sve sličnija Sunčevim zracima. Takođe, od boje koja je obeležavala samo gornje delove, poput bluza i jakni, sada se preselila na bukvalno svaki komad odeće. Kao i kod prethodnih boja, važno je da privlači pažnju i da se vidi izdaleka.

Trendovi će vladati ovog proleća i u detaljima

Neki od detalja koje možemo videti na odevnim predmetima veoma su neobično. Može se dogoditi da Vas jednostavno ne privlače i da ne možete da se prilagodite njima.

Ukršteni tregeri na vratu

Ovde se misli na tregere na haljinama i bluzama koji služe da pridržavaju odevni predmet. I ovo je trend koji se pojavio još prošle godine, ali je sada izgleda u ekspanziji. Haljine i bluze sa golim ramenima više ne stoje ravno na vratu i ramenima, već se bratele ukrštaju iza vrata, a onda još jednom na prednjoj strani vrata. Veoma je pogodan za dame koje imaju manje grudi, jer se na ovaj način gornji deo nabere tako da napravi veći prostor na grudima.

Nizak struk

Na žalost, moramo potvrditi da se vraća nizak struk u modu. U ovom slučaju to se odnosi i na pantalone, ali i suknje i farmerice. Pantalone su tako nisko na struku da bukvalno jedva stoje. Ne moramo da naglasimo koliko ravan stomak morate imati da biste mogli da se uklopite u ovaj trend. Ipak, možete kombinovati sa ostalim komadima odeće koji pokrivaju stomak.

Brus kao gornji deo

Neko je spomenuo 90-te? U ovom trendu možete doživeti pravi udarac iz prošlosti. Sećate se one čudne mode kada su devojke nosile bruseve i korsete koji su zapravo skoro pa identični brushalterima. Taj trend se vraća i sada je još suroviji. Naime, ovoga puta je to zaista malo kao brus ili možda čak i sličniji gornjem delu bikinija. Nema ni traga onom push-up modelu koji je bio makar malo bolji prema izgledu grudi, već je sve prepušteno Vašim atributima.

Majice

Svakako će ove sezone biti popularno nositi odeću vedrijih boja

Rese

Opet se vraćamo na 80-te, kada su rese bile pojava na svakom komadu, od majica do jakni. Ovoga puta rese su prisutne na haljinama, majicama i topovima. Možete ih kombinovati i na haljinama, ali vodite računa da budu one ravnog kroja. Takođe, trendovi koji će vladati ovog proleća diktiraju i izgled suknji, koje imaju rese kako na svom kraju, tako i na gornjim delovima. Dizajneri su ih izgradili u više slojeva, zbog čega je lakše da se izazove ovaj efekat talasa.

adminSaznajte koji trendovi će vladati ovog proleća

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.