My Blog

Koji će gradovi Evrope biti najposećeniji 2022?

Nakon što pandemija, nadajmo se, popušta, veliko je pitanje koji će gradovi Evrope biti najposećeniji 2022. Mnoge države će sigurno popustiti mere i olakšati ulazak turistima ne bi li nekako povratili turizam nakon dve godine pauze. Ako je već tako, iskoristite priliku i obiđite neki od ovih gradova. Sigurno je da ćete mnogo toga pronaći i na sajtu omladina.

Berlin

Koji će gradovi Evrope biti najposećeniji 2022?

Tradicionalni gradovi koji će biti posećeni

Neki od gradova ne silaze sa ovih listi popularnih. Sigurno je da ćete imati mnogo toga da vidite i obiđete ako se prepustite onome što nude.

  • Teško je reći koji će gradovi Evrope biti najposećeniji 2022 ako uzmemo u obzir ograničenja zbog kovida – ali nadajmo se da ćemo lakše putovati ove godine;
  • Sigurno je da na izbor grada utiču i cene u njima – u međuvremenu pogledajte koje su najbolje pozorišne predstave ove zime;
  • Od velike je važnosti i koja su Vaša interesovanja jer ne nude svi gradovi iste sadržaje;
  • Lako je obići tradicionalna mesta ali probajte i nešto novo i moderno sledeći put;
  • Jedan deo putovanja je i priprema za njega i istraživanje pa ne propustite i ovaj korak.

Berlin, Nemačka

Jedan od najpoznatijih gradova za turiste i ljubitelje istorije svakako je Berlin. Ipak, on je mnogo više od Pruske palate i ostataka Berlinskog zida. Postoji jedan poseban umetnički duh koji vlada ovim gradom pa se može reći da je postao centar a mlade umetnike i hipstere. Kada se radi o turističkoj poseti, pored pomenutih mesta možete obići i grad sa reke ili poći u šetnju nekom od predivnih staza u okolini. Ili se odlučiti da posetite čuvenu stanicu Zoo o kojoj govori istoimena knjiga. Kada se već spremate pogledajte savete modnih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate i pojavite se u Berlinu u visokom stilu.

Atina, Grčka

Mnogo toga sigurno i sami znate o ovom gradu a sigurno je mnogo vas i obišlo ovaj grad na ekskurzijama. Ipak, Atina je i danas veoma privlačna i turistima ali i brojnim radnicima i posetiocima zbog svog potencijala i izgleda. Nemojte propustiti da obiđete čuveni Akropolj, a pored toga, mesto ima prelepe uske ulice, restorane ali i mesta za izlazak i prijatan ručak. Ako odaberete period tokom proleća izbeći ćete vrućine a sam grad procvetaće u svom punom sjaju. Do tada pogledajte koja su bila popularna kulturna dešavanja ove jeseni.

Istanbul, Turska

Teško da možete propustiti reklame o poseti ovom gradu poslednjih godina. Ima mnogo razloga zbog kojih je on postao tako zanimljiv. Pre svega, on je jedan veliki i moderan grad ali i veoma prijateljski otvoren prema posetiocima. Ako volite istoriju ovo je pravo mesto za Vas sa brojni zanimljivostima i građevinama, dok Vam je na raspolaganju i veliki broj restorana i klubova. Krstarenje Bosforom i poseta dvorcu Topkapi samu su neka od mesta koja morate posetiti.

Novi i moderni gradovi

Neka mesta nemaju istorijski značaj ali su ipak veoma privlačna. Dok su neka od njih popularna po svojoj prirodi, druga nude potpuno drugačija zadovoljstva.

Amsterdam, Holandija

Još jedan od gradova koji daje jedan potpuno drugačiji oblik svemu što znamo i volimo. Amsterdam je pre svega poznat po svojim kanalima zbog čega ga i zovu „Venecijom severa“. Ali to nije sve, jer ovaj grad nudi i bezbroj muzeja, istorijskih građevina pa i prelepih parkova i pejzaža. Ako volite alternativnu scenu ona je ovde i više nego poznata, a ako ste ljubitelj noćnog života sigurno je da ćete ovde naći sve što Vas zanima.

Amsterdam

Amsterdam je uvek na listi posećenih gradova

Budimpešta, Mađarska

Možda ranijih godina i nije važila za mesto koje bismo rado posetili, ali u zadnje vreme postala je i više nego popularna. Pored toga što je veoma važan istorijski grad koji beleži veoma važne datume iz prošlosti ovaj grad je i posebno važan onima koji vole lepe predele i prirodu. Budimpešta je i dosta uradila povodom svoje popularnosti, zbog čega je posećuju mladi zbog noćnog života i brojnih zanimljivosti. Jedna od velikih prednosti ovog grada su i pristupačne cene.

Firenca, Italija

Mada obično za Italiju vezujemo Veneciju i najpre bismo je na taj način obišli, Italija nudi i mnogo drugih prelepih mesta. Neka od njih poznata su i po tome koliko su samo puta uslikana na fotoaparatima turista iz celog sveta. Jasno je da je najpoznatija po svojoj arhitekturi i istorijskim mestima, naročito katedralama i crkvama. Ako volite umetnost onda ćete ovde pronaći prelepa mesta da posetite i naravno, fotografišete.

Madrid, Španija

Teško je u nekoliko rečenica opisati sve što se može videti u ovom gradu. Ako krenemo od čuvenih građevina i umetničkih dela, onda dođemo do trgova pa do katedrala, spisak bi bio poduži. Recimo da bi uvek trebalo krenuti od galerije Prado, pa preći na jedan od najpoznatijih trgova Plaza i završiti u nekom od manjih muzeja i galerija. Svakako nećete pogrešiti i ako samo krenete ulicama grada, jer ovo mesto odlikuje veoma zanimljiva arhitektura.

Koji će gradovi Evrope biti najposećeniji 2022?

Konačno, pitanje je šta zapravo očekujete od posete ovim gradovima i kako ih sami zamišljate. Onda će Vam biti jasnije šta je Vama popularno i što bi trebalo da vidite.

Valeta, Malta

Malta je poslednjih godina postala poznata i kao mesto za letovanje ali i turističku posetu. Spomenućemo i to da je sve više naših ljudi koji tamo odlaze da žive. Jedna od najlepših stvari koje ćete videti ovde je svakako luka, jer se nalazi između više strateški važnih luka u ovom delu Evrope. Sve to je uticalo i na razvoj ovog mesta, ali i njegovu istoriju. Ako Vam kažemo da je mesto pod zaštitom Unesco-a, jasno Vam je da nudi mnogo istorijskih i prirodnih lepota.

Rejkjavik, Island

Sama država Island veoma je interesantna i lepo je videti je. Ipak, nije to sve što možete videti ovde. Neophodno je i da imate strpljenja da se približite državi poznatoj po svojoj hladnoći i veoma specifičnoj klimi. A kada to uradite, sigurno je da ćete biti više nego iznenađeni lepotama koje može ponuditi. I ovaj grad je na moru pa možete biti fascinirani lepotom i specifičnošću obale, dok je sa druge strane, ovaj deo sveta poznat po aurelia borealis, specifičnoj polarnoj svetlosti. Konačno, u samom gradu ne propustite da posetite Plavu lagunu.

Sevilja

Sevilju sa razlogom zovu sunčanim gradom

Sevilja, Andaluzija

Ako ste radije za tople predele i ne biste se smrzavali na severu, onda je Sevilja mesto za Vas. Jasno je zašto je Sevilja odgovor koji će gradovi Evrope biti najposećeniji 2022. Pre svega, zovu je „Sunčana Sevilja“ zbog velikog broja sunčanih dana. Na ulicama ovog grada možete uživati u brojnim karnevalima i zvucima gitare. Ako ste više za obilaske, tu su katedrale i kule koje zovu turiste u obilazak. Grad je mešavina raznih kultura i uticaja, pa će svako pronaći svoje mesto.

adminKoji će gradovi Evrope biti najposećeniji 2022?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *