My Blog

Saveti poznatih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate

Ako su Vam potrebni saveti poznatih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate najpre pođite od onoga što su stručnjaci govorili decenijama. Svaki savet modnog dizajnera polazi od toga da se držite svoj stila i ne formirate oblačenje prema tome kako diktira moda. Videćete i sami koliko je lakše obući se na takav način. Ako želite još saveta iz sveta dizajna, pogledajte na sajtu omladina.

Žena sa kesama iz šopinga

Saveti poznatih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate uglavnom se svode na to da morate pronaći svoj stil

Saveti poznatih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate

Svaki savet polazi od toga da morate biti kreativni i držati se svog stila i oblačenja. Ipak, ima nekih pravila koja morate pratiti ako želite da budete sa stilom.

  • Nosite ono što Vama odgovara i onako kako volite – nemojte da robujete modi ili pravilima koje su zacrtali modni eksperti;
  • Ako već trošite novac na garderobu, neka to budu vanvremenske stvari – ne robujte trendu i ne kupujte nešto samo zato što je ultra moderno;
  • Od velike je važnosti da garderoba najpre bude praktična – ništa nećete dobiti ako kupujete odeću koja Vas steže i žulja;
  • Ne kupujte jeftinu garderobu i odeću lošeg kvaliteta kako biste pristojni mogli da odete na popularna kulturna dešavanja ove jeseni;
  • Važno je da formirate lični stil kojeg možete da se držite gde god se našli i kako god se menjala moda.

Izaberite svoju boju

Svako ima boju koja mu lepo stoji, u kojoj se oseća privlačno i može nositi bilo koji komad odeće u toj boji. Ipak, teško je odlučiti koja je to boja. Neko nepisano pravilo kaže da treba birati svetlije boje ako ste tamne kose i obrnuto, ali to pravilo nije uvek dobro. Uvek treba izbegavati tamne boje, pogotovo oko lica, pa se savetuje da čak i taman džemper „presečete“ okovratnikom bele boje kako biste osvetlili lice. Što se tiče Vaše boje, možda je najbolja ona za koju Vam uvek kažu da Vam dobro stoji. Više je manje, kažu najpopularniji trikovi profesionalnih dizajnera enterijera.

Ponašajte se elegantno

Nema te odeće koja će prekriti Vaše loše ponašanje i nepristojne manire. Elegancija dolazi iznutra, jer je svakako Vaše ponašanje ono što privlači. Čak i ako nemate elegantnu odeću, potrudite se da samo Vaše ponašanje, stav i pokreti budu elegantni. Ako ste pušač, vodite računa o manirima i mestu na kojima ste zapalili cigaretu. I sam stav dok pijete, ručate ili jednostavno hodate ulicom dosta govori o Vama. Kada šetate gradom, recimo odete na Topličin venac, setite se da hodate graciozno.

Ne pratite slepo trendove

Mnogi greše u tome što po svaku cenu prate trendove i trude se da budu previše u trendu. Iako to jeste dobro i može govoriti o Vama i Vašoj eleganciji, nemojte se slepo držati trendova koji Vam ne stoje. Nekada je neophodno da definišete svoj stil i pravac i držite se njega, bez obzira šta je moderno. U ovom slučaju najviše će Vam pomoći upravo ono što Vam govore drugi da Vam dobro stoji i u čemu se osećate prijatno.

Budite ono što jeste

Nekada je teško opisati sebe drugima, najviše zbog toga što ne možete razumeti sebe. Sve se to prenosi i na Vaš izgled, jer se trudite da izgledate kao i svi ostali, zaboravljajući pritom na sebe i svoj stil. Najvažnije je da formirate stav prema sebi i drugima i tako se ponašate. Budite onakvi kakvi jeste, zadržite svoj stil i potrudite se da budete onakvi kako se najudobnije osećate.

Žena sa šarenim pantalonama

Najpre budite ono što jeste i ne pratite slepo modu

Kupujte kvalitetnu odeću

Imaćete mnogo toga da izaberete kada kupujete odeću, ali nemojte kupovati bez reda i organizacije. Najvažnije je da uložite u kvalitetne stvari i kupite samo ono što se zaista nosi.

Kupite manje ali dobro

Neki komadi odeće nikada ne izlaze iz mode i to sa razlogom. Modni detalji poput bele košulje ili male crne haljine uvek izgledaju privlačno. Zbog toga stručnjaci savetuju da investirate u kvalitet kada su ti komadi u pitanju i ne trošite mnogo novca na jeftine krpice. Pratite sniženja i mudro investirajte u ono što zaista vredi. Bolje je uložiti u kvalitetnu odeću nego kupovati na sniženju majice i bluze koje su svakako jeftine i mogli ste ih priuštiti i kada su bile po punoj ceni.

Nosite samo odeću svog broja

Čini se da nema žene koja je zadovoljna svojim izgledom i kilažom. Svaka žena smatra da može još malo da smrša (pa rizikuje da oboli od anoreksije) ili se pak ugoji. Zbog toga mnoge prave greške u oblačenju, kupujući isključivo odeću koja je veća ili manja nego što im treba. U tome prave veliku grešku, jer se time samo naglašavaju nedostaci. Daleko je bolje kupovati odeću u Vašem broju, jer ćete tako isticati samo ono što je dobro i privlačno na Vama.

Izbalansirajte proporcije

Veoma je važno da imate dobar odnos odeće na gornjem i donjem delu, jer tako ističete svoje dobre strane i prikrivate nedostatke. Pravilo je da ako nosite široku bluzu na donjem delu imate usku suknju ili pantalone. Takođe, ako volite da nosite široke pantalone, jasno je da bi gornji deo trebalo da bude uži, kako biste sakrili nedostatke. Naravno, sve su ovo uopšteni saveti koje bi trebalo uzeti samo kao smernice. Svakako da ćete odeću kombinovati prema sebi kako Vi želite.

Saveti kako da se dobro obučete

Oblačenje je više od odeće, to je stav prema životu i lični stil. Zbog toga najpre formirajte svoj stav o oblačenju, pa će Vam sve drugo biti mnogo lakše.

Pre izlaska iz kuće skinite jednu stvar

Ovo je parafraza rečenice koju je jednom izgovorila Koko Šanel, a odnosi se na izbor nakita i ukrasa koje nosimo. Skloni smo da na sebe nabacimo sve što imamo i možemo, pa nekada izgledamo previše nakićeni. Zbog toga je njen savet da se u svakom slučaju pred polazak iz kuće pogledamo u ogledalu i nešto skinemo sa sebe. Videćete i sami da ponekad nosite previše nakita ili ešarpu i ogrlicu ili slične dodatke.

Odeća na vešalicama

Umesto punih ormara garderobe kupujte malo ali kvalitetno

Nosite kaiš

Kakve god da ste građe nosite kaiš, iako Vam se čini da Vam ne stoji. Šta više, stručnjaci preporučuju da stavite baš širok kaiš, tako da prikrijete nedostatke. Takođe, širok kaiš će Vam pomoći da ujednačite odeću i njihov izgled kao i da izbalansirate odeću na sebi. Naravno da kaiš treba da bude od kože i bez dodatnih detalja i ukrasa.

Slobodno kombinujte boje i teksture

Skloni smo da se držimo onoga što znamo da nam stoji i u čemu se osećamo udobno. Zbog toga često nosimo iste kombinacije koje nas uniformišu i sprečavaju da eksperimentišemo. Stručnjaci savetuju da povremeno promenite boje i teksture koje inače nosite. Kupite komad odeće u sasvim drugačijoj boji od one koju inače nosite ili isprobajte neke nove materijale. Konačno, saveti poznatih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate uvek polaze od toga da budete hrabri i probate nove stvari.

adminSaveti poznatih dizajnera koji će Vam pomoći da zablistate

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *